Svarslöst kommunalråd i kommunfullmäktige

Kommunalrådet Johan Persson (S) var knäpptyst under hela debatten i kommunfullmäktige angående Foppahotellet. En debatt som höll på under ca en timma. Så det fanns många tillfällen för Johan Persson att delta.

Inte ens när jag uppmärksammade alla på att ingen kommunfullmäktigeledamot från Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet eller Liberalerna deltagit i debatten och kallade det för ynkligt tog Johan Persson till orda men mitt omdöme tvingade ut några i debatten.

Johan Persson svarade dock på min debattartikel i en replik som publicerades i Barometerns tryckta upplaga under onsdagen. Läs den på följande länk.

Låt oss diskutera just sakfrågan skriver Johan Persson. Varför var han då knäpptyst under debatten i kommunfullmäktige. Är det någonstans som sakfrågan skall diskuteras så är det ju i kommunfullmäktige. Jag säger än en gång, ynkligt Johan Persson!

Tack vare Johan Perssons svar i Barometern så får jag därmed tillfälle till en replik. Hela texten på repliken finns nedan eller läs den på följande länk. Den är också införd i dagens tidning.

Texten till min replik.

Johan Persson har uppenbarligen stora problem med att skilja på ett jävsförhållande och som han uttrycker det konspirationsteorier. Det är nästan pinsamt när han försöker få det till ett angrepp på hans fru, Johan Persson är Kalmar kommuns nummer ett och hans fru var Länsstyrelsens nummer två under sju år. Juridikprofessorn Olle Lundin är en av Sveriges främsta experter på förvaltningsrätt. Han beskriver förhållandet som ett ”klockrent jäv” i en artikel i Barometern den 30 september 2020. Det förstår uppenbarligen inte Johan Persson.

Regeringen flyttade just därför bort Malin Almqvist som länsråd i Kalmar län, till att bli länsråd i Kronoberg för att oskadliggöra jävssituationen i Kalmar, detta trots att det fanns betydligt mer kvalificerade sökanden till tjänsten som länsråd i Kronoberg. Det handlade om ren vänskapskorruption inom Socialdemokraterna på regeringsnivå. Men det kommer givetvis aldrig kommunalrådet Johan Persson erkänna, att hans socialdemokratiska regeringskompisar fixade tjänsten åt hans fru.

I sakfrågan hade dock Johan Persson inget att säga i sin replik på min debattartikel och det fullständigt ologiska beslutet som Länsstyrelsen har fattat angående det nya förslaget till Foppahotell. När kommunfullmäktige den 21 juni debatterade Foppahotellet under en timmes debatt yttrade sig inte Johan Persson en enda gång. Så villig var Johan Persson att diskutera sakfrågan. Svagt av kommunstyrelsens ordförande!

Sedan undrar jag hur länge Johan Persson skall tjata om att jag är utesluten från SD. Det är snart tre år sedan och jag är betydligt friare idag att driva en egen politik och att granska majoriteten i Kalmar. Det vill säga i första hand Socialdemokraterna men även Centerpartiet. Något jag kommer fortsätta med fram till valet i september 2022. Dessutom på ett tuffare sätt än vad Socialdemokraterna är vana vid.

Thoralf Alfsson, Framtid Kalmar