Framtid Kalmar driver oppositionen framför sig

Idag har det varit kommunstyrelse i Kalmar och jag har varit digital åhörare. Idag presenterades också oppositionspartiernas budget. Framtid Kalmar har också lämnat in en budgetreservation, något jag återkommer till i ett blogginlägg senare.

Jag har bara snabbt tittat på dessa budgetreservationer och jag kan inte annat än småle när nu Kalmaralliansen föreslår en skattesänkning med 10 öre. När vi för bara en vecka debatterade skattesatsen för 2022 så hade Kalmaralliansen inget yrkande om en skattesänkning. Det var bara Framtid Kalmar som ville sänka skattesatsen med 40 öre.

Uppenbarligen har Kalmaralliansen som består av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna blivit stressade av Framtid Kalmars förslag om sänkt kommunalskatt. Det roar mig! Synd att de inte kom på det själva.

Men det som var mest roande under ks-mötet var diskussionen som uppkom angående bidrag till Folkets hus i Lindsdal. Jag har ju haft två interpellationer om bidragen till fusk, ruffel- och bågföreningen Folkets hus Lindsdal och deras bidragsansökningar. Under interpellationerna har dock ingen annan ledamot i kommunfullmäktige deltagit. Men under ks-mötet idag så ställdes det frågor om Folkets hus i Lindsdal från Hanne Lindqvist (M), Lotta Wahlmino (L) och Christopher Dywik (KD) och jag tolkade det som att det var tveksamma till att ge ytterligare bidrag till föreningen.

När beslutet om ytterligare 15 miljoner kronor till föreningslivet inom Kalmar kommun, där närmare hälften skulle gå till Folkets hus i Lindsdal skulle tas så yrkade SD helt plötsligt avslag på den delen.

I Framtid Kalmars budgetreservation så yrkar jag givetvis avslag på ytterligare bidrag till Folkets hus i Lindsdal.

Jag är helt övertygad om att denna diskussion i kommunstyrelsen aldrig hade uppkommit om jag inte ställt dessa interpellationer i kommunfullmäktige och grävt fram alla fakta från kommunen och Boverket.

Man skulle kunna säga att Framtid Kalmar driver övrig opposition framför sig!

Den nya klimatanpassningsplanen var också upp till beslut vid ks-mötet idag. Inget av oppositionspartierna hade något att yrka på, inte ens en återremiss. Nu kommer den upp i kommande kommunfullmäktige den 29 november och då får jag möjligheten att debattera den.

Det ser jag fram emot.

En reaktion på ”Framtid Kalmar driver oppositionen framför sig

  1. ivarandersson 3 november, 2021 / 09:07

    Representanter från M, KD och L är lata eftersom de inte kan ta egna initiativ utan hänger som en svans efter Thoralf.

    Gilla

Kommentarer är stängda.