Infekterad debatt om Tallhagsskolan

I helgen kom först Dagens Kalmar med en artikel om Tallhagsskolan och att Norrlidens Papi (Shemsi Brahimi) skall börja närvara vid skolan för att stävja de oroligheter som gett inte mindre än 26 polisanmälningar under bara några veckor och mer än 10 falska brandlarm.

”Dagens Kalmar rapporterade tidigare i veckan om det gjorts 26 polisanmälningar från Tallhaggskolan sedan i mitten på september. Det har varit olaga hot, misshandel, skadegörelse och inte minst falsklarm. Nu har Shemsi Brahimi ombetts att närvara i skolan för att få lugn på skolan.”

När jag sedan fortsätter läsa artikeln så besannas de misstankar jag redan haft. Nämligen att de elever som ställer till dessa problem kommer från invandrartäta Norrliden. Papi har enligt artikel haft polisen för information i idrottshallen i Norrliden.

”Polisen har varit i Novahallen och informerat. Vid de senaste fotbollsträningarna har han tagit dit polisen som har informerat om sitt arbete. – Det är cirka tio elever som vi ska ha lite extra koll på, säger han. Skolan vet också vilka de är.”

Tallhagsskolan är en nyöppnad storskola med 750-800 elever. Man har flyttat högstadiet från dels Kalmarsundsskolan i Norrliden och från Vasaskolan i södra Kalmar till den nya skolan. Något som jag kallat för ett socialdemokratiskt/rödgrönt integrationsprojekt.

Barometern har även följt upp med en liknande artikel om att Papi ska lösa problemen vid skolan och att man nu kommer agera hårdare mot bråkstakarna.

”Vi kommer anmäla alla larm till polisen och förhör kommer att ske med utpekade elever. Skolan kommer att lägga ersättningsanspråk om 5 228 kronor till de vårdnadshavare vars barn har satt i gång larmet, även ersättningsanspråk för skadegörelse kan bli aktuellt.”

Eftersom Papi nu kallas in så är slutsatsen utan tvekan att bråkstakarna mer eller mindre uteslutande kommer från Norrliden. Jag anser att man från samhällets sida och skolans agerande är alldeles för mesiga och att det är dags för andra åtgärder än samtal och saft o bullar. Sätta hårt mot hårt. Tio elever skall inte få ställa till oro och oroligheter för 750 andra elever. Därför skrev jag följande kommentar på Facebook i gruppen Kalmar som hade länkat till artikeln i Dagens Kalmar. Jag skrev följande.

”Då vet vi att det är ungdomar från Norrliden som ställer till problem på nya Tallhagsskolan. Det var dock ingen överraskning!

”Det är cirka tio elever som vi ska ha lite extra koll på, säger han. Skolan vet också vilka de är.”

Mitt förslag är att plocka bort dessa tio elever från skolan och sätta dem ensamma i en lokal på vischan, långt ifrån stan. Där kan de få sin undervisning tills de förstått vad skolan handlar om. Typ i Helgesbo!”

Givetvis blev jag omgående påhoppad från personer boende i Norrliden eller med anknytning dit. Vissa respekterar inte mitt namn, utan raljerar på olika sätt men det visar ju bara vilken låg nivå de befinner sig på. Genom sina kommentarer visar de samtidigt att det inte erkänner problemen och därmed är det inte heller möjligt att komma till rätta med detta, utan det kommer fortsätta. Mycket grunder sig säkert i min kritik av islam och de muslimska föreningar som finns i Kalmar. Man skall respektera dem oavsett vad de gör och de behöver inte respektera någon enligt deras logik.

Papi startade själv en tråd där han ondgjorde sig över bland annat min kommentar och lösning på problemet. En förvånansvärd välskriven, formulerad och lång text. Givetvis kom hurraropen och bifallen och många kommentarer från sossemaffian och vänstermänniskor.

En person som skrev en kommentar var liberalernas nya oppositionsråd Lotta Wahlmino. Jag tog en skärmdump på hennes kommentar.

Jag reagerade starkt på hennes kommentar. Lotta Wahlmino kallar olaga hot, misshandel, grov skadegörelse och ett stort antal falska brandlarm för bus. Hon påstår dessutom att detta ”bus” sker på alla våra skolor.

Att kalla det för bus är ju minst sagt ett förmildrande och bortförklarande av problemen på Tallhagsskolan. Jag frågade henne i tråden om hon även menade friskolorna när hon skrev alla våra skolor. Hennes svar kom efter en stund, att hon hade erfarenhet från många arbetsplatser och att det gällde även friskolorna som hade samma problem som Tallhagsskolan.

Jag tänkte att denna kommentar kommer sannolikt att reta upp många skolledare inom kommunen och inte minst på friskolorna så efter en stund gick jag tillbaka till Facebookinlägget för att göra en ny skärmdump av hennes nya kommentar men då hade Lotta Wahlmino raderat alla sina kommentarer. Någon hade säkert redan reagerat på hennes obefogade beskyllningar.

Nu undrar jag om media tänker ställa frågor till oppositionsrådet Lotta Wahlmino (L) om vilka bevis och belägg hon har för att samma ”bus” pågår på alla Kalmars skolor?

2 reaktioner på ”Infekterad debatt om Tallhagsskolan

 1. Robban 8 november, 2021 / 18:45

  Allt beror på vad man vill göra!
  Tex försvenska de som går alt skicka hem majoriteten!
  Personligen så föredrar jag att de skickas hem och då är det bäst om de inte blivit försvenskade!

  Gilla

 2. janne 8 november, 2021 / 13:38

  Har proppskåpet brunnit på varenda jävel som har hand om skolpolitiken samt
  alla andra förnekare av vilka det är som ställer all skit.Där har Thoralf helt rätt plocka
  avskummet tills dom har lärt sig hur man ska uppföra sig,och inget jävla dalt.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.