Ny kandidat till kommunvalsedeln

Idag har jag det trevliga nöjet att presentera en av Framtid Kalmars kandidater på valsedeln till kommunfullmäktigevalet den 11 september.

Lennart Stenkvist, är en samhällsmedveten och aktiv pensionär som bor i Kalmar. Han är hyresgäst hos Kalmarhem och har aktivt drivit hyresgästernas rätt att få vara med och påverka såväl sin inre- som yttre boendemiljö. Det har bland annat uppmärksammats i media och av P4 Radio Kalmar. Läs artikel från P4 Radio Kalmar angående Lennart Stenkvist engagemang för Kalmarhems hyresgäster.

Lennart Stenkvist har en bred arbetslivserfarenhet med många olika arbeten inom industri, fastigheter och service men också fackligt arbete, innan han blev pensionär.  

Lennart som tidigare röstade på Socialdemokraterna var positivt inställd till ”Luciabeslutet” som regeringen Ingvar Carlsson (S) införde slutet av 1989. När regeringen Carl Bildt (M) tog över som statsminister i valet 1991 såg Bildt till att upphäva ”Luciabeslutet” efter krav från Bengt Westerberg (FP). Ett horribelt beslut som förde med sig ökad otrygghet i samhället.

Jag röstade tidigare på Socialdemokraterna men jag tog helt avstånd från partiet på mitten av 1990-talet när Mona Sahlin utsågs till Sveriges vice statsminister, säger Lennart Stenkvist.

Som politiker för Framtid Kalmar kommer Lennart Stenkvist bland annat driva frågan att Kalmarhem och Hyresgästföreningen inför ett riktigt boendeinflytande avtal, något som idag saknas.

Lennart Stenkvist har reagerat negativt på hur Kalmar kommun skövlar grönområden och gröna ytor för att bygga bostäder och parkeringsytor. Ett bostadsbyggande som Lennart kallar för okontrollerat. Han vill också se ett tryggare samhälle, saknar folkhemmet. Han tycker också att det är häpnadsväckande och oförståeligt att Sverige har haft två samhällsskadliga statsministrar i rad, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven.

Som pensionär har givetvis också Lennart fokus på äldrefrågorna. I takt med att samhället utvecklas och förändras är det viktigt att omsorgsfrågorna, både inom barnomsorgen och äldreomsorgen står högt på agendan.

Som ansvarig för partiet Framtid Kalmar är jag väldigt glad över att ha fått Lennart Stenkvist som partikamrat och att han också vill kandidera och stå på partiets valsedel i kommunvalet den 11 september.

Framtid Kalmar kommer under vintern/våren presentera fler kandidater för partiet i kommunvalet.

Är du intresserad av att bli medlem i Framtid Kalmar så är du väldigt välkommen till oss. Vi behöver fler personer med olika erfarenhet till vårt parti. Vi behöver också flera kandidater till vår kommunvalsedel.

Så tveka inte att kontakta mig eller Lennart Stenkvist om du är intresserad av att bli en del av Framtid Kalmar. Lennart Stenkvist har följande mejladress len.sten@hotmail.com

Thoralf Alfsson

Framtid Kalmar