Därför skall man rösta på Framtid Kalmar i kommunvalet

Idag anser jag att Kalmaralliansen som består av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna är mycket slätstrukna i den lokala politiska debatten. Man är i väldigt många frågor överens med socialdemokraterna och det finns inga riktiga konfliktfrågor. Det är också märkligt att Kalmaralliansen gärna samarbetar med Miljöpartiet när man i rikspolitiken skyr Miljöpartiet som pesten.

Jag tror att det vanligaste argumentet mot att rösta på Framtid Kalmar i valrörelsen kommer bli att det är en bortkastad röst då partiet inte kommer klara 3-procentspärren. Detta argument kommer framför allt framföras av Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna men säkert även av flera andra partier som inte vill att jag och Framtid Kalmar skall kunna ta plats i kommunfullmäktige under ännu en mandatperiod.

Varför skall du då rösta på Framtid Kalmar?

Det viktigaste skälet enligt mig är att du får då en riktig opposition i Kalmar, mot den maktfullkomliga rödgröna majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet. I synnerhet Socialdemokraternas maktfullkomlighet och vänskapskorruption kommer granskas och synliggöras av Framtid Kalmar.

Både Moderaterna och Liberalerna har nya kvinnliga oppositionsråd men de har inte riktigt tagit kampen mot Socialdemokraterna, utan kommunalrådet Johan Persson är som tuppen i hönsgården och behöver utmanas om makten. Klarar hönorna av det?

Sverigedemokraterna i Kalmar tänker jag inte ens bedöma, då det knappast finns något att bedöma på kommunal nivå. SD har blivit ännu blekare på lokal nivå än vad SD blivit på nationell nivå för att anpassa sig till Moderaterna och Kristdemokraterna. I Kalmar börjar jag tro att de till och med försöker anpassa sig till Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna mutade Miljöpartiet med en ersättarplats i kommunstyrelsen, trots att partiet med sitt valresultat inte var berättigad till en ersättarplats. Därför bedriver heller Miljöpartiet ingen större opposition mot majoriteten och Socialdemokraterna.

Johan Persson och hans stödpartier kommer utan tvivel vinna kommunvalet även 2022. Det finns idag inget som pekar på något annat, inte minst på grund av det goda ekonomiska resultatet på grund av stora statsbidrag och försäljning av industrilokaler och nu senast det kommunala bolaget KIFAB. Det har inneburit många miljoner kronor i bidrag till olika föreningar och liknande i valfläsk inför valet 2022.

Socialdemokraterna verkar ha parkerat på ett valresultat på mellan 42 och 46 procent i kommunvalet. Med stöd av Centerpartiet och Vänsterpartiet kommer man sedan upp i 55-60 procent tillsammans. Det finns inget som talar för något annat i valet 2022 om man skall vara realistisk. Att majoriteten skulle tappa 10 procentenheter till oppositionen finns nog inte på kartan.

Kalmaralliansen är alldeles för svag och två partier i oppositionen kan mycket väl ramla ur kommunfullmäktige, genom att de inte klarar 3-procentsspärren. Jag tänker på Miljöpartiet och Liberalerna som går kräftgång på riksplanet vilket kan spilla över även i kommunvalet. Det skulle försvaga oppositionen ytterligare.

Då måste varje väljare i Kalmar ställa sig frågan vilket parti skall jag rösta på om jag inte vill rösta på majoriteten, det vill säga Socialdemokraterna, Centerpartiet eller Vänsterpartiet.

Rösten kommer vara lika ”bortkastad” i vilket fall som helst! Kalmaralliansen kommer inte ta över makten.

Du har ett alternativ i Framtid Kalmar.

Framtid Kalmars övergripande mål är att verka för en trygg och bra välfärd för kommunens medborgare till en så låg kommunalskatt som möjligt. Vilket innebär att kommunens kärnverksamheter skall prioriteras, invandringen skall begränsas kraftigt med en nollvision det kommande decenniet. Det skall också vara slut på att bygga sönder Kalmars kulturmiljö och gröna lungor. Staden skall behålla sin charm och dragningskraft.

En skattesänkning står högt på listan över vallöften. Kalmar kommun skall ha lägre kommunalskatt än Torsås kommun!

Vill du dessutom ha ett parti med en partiledare som kommer granska Socialdemokraterna in på bara skinnet men även granska Centerpartiet och Vänsterpartiet. Då är din röst inte bortkastad om du röstar på Framtid Kalmar i kommunvalet den 11 september 2022.

En reaktion på ”Därför skall man rösta på Framtid Kalmar i kommunvalet

  1. onkelbjrn 9 februari, 2022 / 16:05

    Vi får hoppas att ditt parti klarar spärren. Själv kan jag tyvärr inte hjälpa till då jag inte bor i Kalmar.

    Gilla

Kommentarer är stängda.