Thoralf Alfsson intervjuad av Barometern

I tisdags intervjuades jag av Barometern om mitt nya kommunala parti Framtid Kalmar. Det blev två artiklar i dagens tidning. I den stora artikeln blev det mer fokus på mig och kanske inte så mycket om Framtid Kalmar. I den mindre artikeln blev det fokus på att det är svårt att få människor att ställa upp i politiken.

Att jag lämnar politiken är ju självklart om Framtid Kalmar inte väljs in i kommunfullmäktige av Kalmar kommuns medborgare. Det jag framför allt syftar på i artikeln är att jag släpper Kalmar som kommun. Jag kommer inte fortsätta granska korruptionen/vänskapskorruptionen inom i synnerhet politiken och de maktfullkomliga socialdemokraterna med Johan Persson i spetsen. Jag kommer även också sluta driva opinion för diverse angelägna frågor som berör kommunens medborgare. Men även min blogg kommer ändra en del fokus och sannolikt inte uppdateras lika ofta, det blir sannolikt mer natur, fotografering och förhoppningsvis även resor. Det kan även bli lite fokus på aktiemarknaden och med mina egna tips om aktier och hur jag tänker på hur man skall placera sin pengar.

Det är nu upp till väljarna i Kalmar kommun om jag skall vara kvar i politiken och fortsätta med det jobbet som jag gör och driva de politiska frågor som Framtid Kalmar tycker är viktiga. Jag hoppas att medborgarna i Kalmar har uppskattat mitt grävande och granskande av makten. I så fall måste man lägga sin röst på Framtid Kalmar den 11 september.

Jag hade en målsättning och förhoppning att Framtid Kalmar skulle kunna presentera en valsedel med minst 10 namn men tyvärr så fattas det fortfarande några namn för att nå dit. Men det är ju fortfarande tre veckor kvar till att tiden går ut för att lämna in namnen till Länsstyrelsen. Så jag hoppas att några fler nu tar chansen att kontakta mig och därmed göra en insats för Framtid Kalmar.

Målsättning är ju att ta minst två mandat i kommunfullmäktige men jag hoppas att fyra mandat skall finnas inom räckhåll. Jag hade över 1 000 personkryss i valet 2018 och om dessa väljare följer med och röstar på Framtid Kalmar så är väldigt mycket vunnet.

Jag hoppas att Barometerns artikel kan ge något eller några råg i ryggen och kontakta mig.

Läs mer om Framtid Kalmar på partiets webbsida