Fråga om klimatnödläge

Vid förra veckans kommunfullmäktigemöte hade jag även ställt en mycket enkel fråga angående det klimatalarmistiska beslutet att det råder klimatnödläge i Kalmar kommun. Beslutet togs i fullmäktige i oktober 2020. Jag hade ställt följande fråga till Vatten- och miljönämndens ordförande Anna Thore (S).

  • Vilka åtgärder har gjorts som följd av detta beslut, åtgärder som tagits enbart på grund av att det råder klimatnödläge i Kalmar sedan oktober 2020 och vad har det kostat kommunens skattebetalare?

Svaret var betydligt längre och innehöll en massa ovidkommande synpunkter. Det närmaste jag fick ett svar är det jag citerar nedan.

”Specifika åtgärder som vidtogs efter att vi konstaterade klimatnödläge var att vi utbildar tjänstepersoner och politiker samt att vi införde klimatanalys vid alla större investeringar.

Thoralf frågar vad det kostar skattebetalarna och det är bara att fråga Gävle kommun efter skyfallen i somras som kostade över en halvmiljard bara i skadeanmälningar till försäkringsbolagen efter skador i källare, vägar och viadukter. Eller Malmö efter skyfallen 2015 och Köpenhamn där skadeanmälningarna var liknande, Värmlands bränder eller vår egen torka 2018, vad kostar det skattebetalarna om vi inte gör något?”

Enligt Anna Thore så beror med andra ord varje väderhändelse, varje regnskur, varje torrperiod och till och med nu även skogsbränder på klimatförändringar. Det är så extremism utvecklas.

Vi har haft skyfall och översvämningar i alla tider men när började det bero på klimatförändringar. Var det för 10 år, 50 år eller 200 år sedan.

1868 var ett extremt torrt år i Sverige och det inträffade även en väldigt stor skogsbrand i Småland.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Skogsbranden_i_Sm%C3%A5land_1868

Men det har också regnet och varit skyfall i alla tider.

Kyrkoherden Benedictus Petri beskriver år 1596 ett krisens år i Örslösa på Kållandsö:
”Vid midsommartid var jorden överflödigt beklädd med härligt gräs och mycken säd, så att alla människor menade att det skulle bli spannmål nog i landet. Men vid tiden för prästmötet vid Pedersmässan 1 augusti då folket var på Skara marknad kom så mycket regn och flod att alla broar flöt bort och folket hade stor möda och bekymmer hur de skulle komma hem igen. Av samma flod började syndastraffet; ty vattnet gick över åkrar och ängar, så att säden och gräset blev fördärvade och det blev så litet av korn och hö. På hösten därefter blev kölden så stark att ingen fisk kom i land, den mycket otjänliga väderleken fördärvade för syndens skuld Guds gåvor både på land och i sjön och vattnet.”

Jag undrar om Anna Thore även hänvisar klimatförändringarna till år 1596? Klimatalarmisterna måste stoppas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s