Genmäle Steve Sjögren

I veckan fick jag svar på min debattartikel om den höga investeringskostnaden för Kalmarsundsverket från Socialdemokraten och tillika styrelseordförande för Kalmar Vatten AB, Steve Sjögren. Idag har mitt genmäle på Steve Sjögrens svar publicerats i Barometern. Du kan läsa även Steve Sjögrens raljanta svar på följande länk.
Mitt svar finns också nedan.

”Steve Sjögren, du kan säkert lura socialdemokratiska väljare men du lurar inte mig med att det är ett litet reningsverk som renoveras och moderniseras för 684 miljoner kronor i Kristianstad. Det du kallar ett litet reningsverk kommer klara av att rena vatten från en befolkning på 260 000 personer. Kretsloppsverket i Kalmar projekteras för 100 000 personer. Vilket reningsverk är litet och dyrt? Kristianstad kommun kallar det för Europas modernaste reningsverk när det står färdigt 2024.

Men du säger det själv Steve Sjögren. I Kristianstad utnyttjar man delar av sitt befintliga reningsverk och bygger en helt ny vattenreningsdel. I Kalmar har ni beslutat att bygga allt nytt trots att inriktningsbeslutet som fattades 2016 säger att ni skall göra precis som i Kristianstad och utnyttja de delar av slamhantering och rötning som fungerar bra idag och därmed hålla nere investeringskostnaden. Sedan påstår ni att det är hållbart! Hållbart betyder också återanvändning, men det glömde ni fullständigt. Eller beror det på att ni skall klimatanpassa reningsverket för era fantasihavsnivåer i Kalmarsund.

Att jag bara fick stöd från en enda ledamot i Kalmar kommunfullmäktige visar faktiskt bara hur okunniga och ointresserade de andra 57 kommunfullmäktigeledamöterna från de så kallade etablerade partierna är i praktiken. Ingen annan ifrågasatte kostnaden på 2 000 miljoner kronor!

En stor skillnad på dig Steve Sjögren och mig är att jag vill att kommunmedborgarna skall få så mycket ”pang för pengarna” som möjligt. Inte att Socialdemokratiska politiker som du skall slösa med kommunala skattemedel eller fördubbla VA-taxan, helt i onödan. Du blir ingen miljökämpe för att du slänger många miljoner skattekronor i sjön.

Thoralf Alfsson

Framtid Kalmar

En reaktion på ”Genmäle Steve Sjögren

 1. Lennart Stenkvist 18 juni, 2022 / 18:26

  ”Genmäle Steve Sjögren”
  Utomordentligt bra jobbat av kommunpolitikern Thoralf Alfsson.
  Framtid Kalmar är partiet för Kalmar kommuns skattebetalare.
  Robin Hood

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s