”Thoralf Alfsson var bästa debattören”

Barometern har publicerat en artikel efter att en förstagångsväljare besökt Kalmar kommunfullmäktige den 30 maj. Jag är förvånad över artikeln, då jag får mycket utrymme i artikeln, det brukar inte vara vanligt hos Barometern.

”Efter en och en halv timmes interpellationer med en rad debatter som följd har Olle Tingström bland annat fått lyssna till diskussioner om klimatnödläge i Kalmar, satsningen på mensskydd i skolor, inköpt tält, läromedel, trygghetsfrågan och Kifab-affären. Den sistnämnda debatten blev bitvis tuff mellan kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) och Thoralf Alfsson, som i kommunfullmäktige är politisk vilde. Alfsson pratade om maktfullkomlighet och kallade Perssons agerande för häpnadsväckande. Johan Persson svarade med att Alfsson måste ha sovit under informationen och att det bara handlar om konspirationsteorier.

– Jag tyckte att det var väldigt intressant, speciellt när det handlade om Kifab-affären och om det handlar om någon konspiration eller inte. Jag blev nyfiken på det. Det rörde sig om stora summor. Debatten var bra.”

Interpellationsdebatten om KIFAB-affären, handlade om de 20 miljoner kronor som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden utlovat till Linneuniversitetet om man vann budgivningen på KIFAB. Noterbart är att Barometern inte nämner det i artikeln. De 20 miljoner kronorna tycks vara tabu för tidningen.

”– Jag tyckte att han var bra på att debattera som det inte stod vilket parti han tillhörde. Han kändes mest genuin och var orolig över att allt inte går rätt till.

Det är Thoralf Alfsson, som är politisk vilde men har tillhört SD och nu startat partiet Framtid Kalmar.

– Jaha, då stämmer det ganska bra med vad jag tycker, säger Olle Tingström och ler.”

Här har alltså en förstagångsväljare besökt ett kommunfullmäktigemöte för första gången i sitt liv och han värderade min debatt med Johan Persson som den mest intressantaste.

Tyvärr så tycker Barometerns journalister och nyhetschefen eller ansvarige utgivaren att dessa 20 miljoner kronor i anbudsgivningen inte är tillräckligt intressanta för att skriva om det i Barometern. Tidningen måste ha gjort bedömning att det inte har något värde för sina läsare.

Alla jag pratat med gör en helt annan bedömning och nu bekräftade till och med förstagångsväljaren Olle Tingström detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s