Den bortglömda verksamhetsvägen och den berömda lyktstolpen

Igår måndag var det sista kommunfullmäktigemötet innan valet den 11 september. Jag hade två interpellationer inlämnade till samhällsbyggnadsnämndens ordförande Peter Akinder (S).

När jag själv satt i Samhällsbyggnadsnämnden 2014-2018 så behandlades en detaljplan för verksamhetsområdet i anslutning till bostadsområdet i Snurrom. Företagen Norden och Modigs var ivriga att komma igång med sina nya lokaler. Därför hann man inte bygga en separat verksamhetsväg till industriområdet utan detaljplanen antogs utan att verksamhetsvägen var fastställd. Bara för att företagen skulle kunna börja med sina nya lokaler. Det var viktigt för Kalmar att Modigs etablerade sig i Kalmar.

Därför beslutades att all trafik till och från industriområdet skulle få gå på bostadsgatan Prästkragevägen i Snurrom till att börja med innan en verksamhetsväg hade färdigställts. Se bild nedan från 2017 då planen granskades.

Sedan hände det att en detaljplan för Friskvårdsanläggning (ny simhall) var viktigare än verksamhetsvägen och den fick stå tillbaka ännu en gång. Dessutom tog Friskvårdsanläggningen upp den mark där verksamhetsvägen var planerad. Detaljplanen antogs i januari 2020.

Sedan dess har inget hänt angående en ny verksamhetsväg, utan alla tunga transporter går fortfarande på Prästkragevägen. Därför ställde jag en fråga om verksamhetsvägen hade strukits från Kalmar kommuns planering. Lyssna på debatten med Peter Akinder nedan.

När ändå Prästkragevägen var aktuell så frågade jag även om det inte var dags att flytta Kalmars mest felplacerade lyktstolpe som stått så fullständigt galet placerad ute i vägbanan under flera år.

Den berömda lyktstolpen. Men nu är frågan om inte svaret blir ännu mer berömt. Det kanske kan bli viralt 😉

Peter Akinder svarade att lyktstolpen är rätt placerad men vägen är felplacerad.

Nu skall lyktstolpen tas bort tillfälligt och återplaceras när vägen är på rätt ställe.

Jag tar mig för pannan och undrar om det är så Socialdemokraterna använder våra surt inbetalade skatter?
Se videoklippet från kommunfullmäktige om ni inte litar på det jag skriver.

3 reaktioner på ”Den bortglömda verksamhetsvägen och den berömda lyktstolpen

 1. Andersson 22 juni, 2022 / 21:30

  Sätt på en ring så blir det em cirkulations plats ….

  Gilla

 2. messkalle 22 juni, 2022 / 08:02

  Det finns ett samband mellan det planerade ”svindyra” nya reningsverket och den felplacerade vägen.
  Vi följer planen, Det ger mer pengar till alla entrepenörer och någon extra slänt, förmån till alla inblandade i (S)ammhällsbyggnadslaget som alla är lika goda (S)kåpsupare.

  Gilla

 3. larbejowgmailcom 21 juni, 2022 / 21:06

  Mister Bean har fått en konkurrent i Peter Akinder! Vägen felplacerad,Hahahaha.Vilken politisk tönt! Typiskt lågbegåvad sosse.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s