Dragspelet, kommunalskatten

Jag tänkte att jag skulle låta läsarna få tycka till om vår folder som jag kallar för dragspelet, något som jag utlovade i min midsommarhälsning. Jag tänkte dra ut lite på det och redovisa en sektion i taget. Jag börjar därför med sidan om den höga utdebitering av kommunalskatten som Socialdemokraterna i Kalmar ägnar sig åt i Kalmar och inte har för avsikt att minska.

Texten är givetvis väldigt kortfattad.

Teckningarna har blivit väldigt uppskattade av många i Kalmar som läser min blogg. Teckningarna symboliserar varje avsnitt i denna folder.

Nu har Johan Persson drivit igenom ett Generationskonto med 1 100 miljoner kronor som inte får röras under de följande 5-7 åren, utan efter dessa år kan man få börja använda en del av den avkastning man fått under dessa år. Frågan är bara om den höga inflationen kommer äta upp delar av penningvärdet under dessa år.

Teckningen kan ju sägas illustrera dessa 1 100 miljoner kronor som är Kalmar kommuninvånares pengar, inte Johan Perssons egen skattkammare.

PS

Idag har ca 900 hushåll i området Tvärskog, Påryd och Halltorp fått Framtid Kalmars dragspelsfolder i sina brevlådor. Ni som fått den får gärna ge ert omdöme och kommentera innehållet.

3 reaktioner på ”Dragspelet, kommunalskatten

  1. ivarandersson 29 juni, 2022 / 08:55

    Bra början. Johan Persson och sossarna slösar med skattemedlen och kan därför inte ens tänka sig att sänka kommunalskatten för då måste slöseriet minska..

    Gilla

  2. Sivert Johansson 29 juni, 2022 / 06:41

    Mycket bra dragspeslfolder.

    Gilla

Kommentarer är stängda.