Varför lägger Kalmar Vatten AB sekretess på fakturor?

Som ledamot av Kalmar kommunfullmäktige har jag ett ansvar mot Kalmars skattebetalare och att kommunbolagen inte slösar med vare sig skattemedel eller när det gäller Kalmar Vatten AB de taxeavgifter som man finansierar verksamheten med.

Eftersom jag blev så förbluffad och förvånad över att Kalmar Vatten AB redan betalat närmare 78 miljoner kronor till Serneke och att Kalmar Vatten svarade att det i huvudsak handlade om konsulttjänster, vilket borde betyda 78 000 timmar om kostnaden var 1 000 kronor per timma. Något som är helt orimligt enligt min uppfattning. Utan det måste finnas något annat utöver konsulttimmar som Kalmar Vatten också betalat för. Inget jobb är ju ännu utfört fysiskt i den del som skall utföras av Serneke.

Därför begärde jag ut samtliga fakturor från Serneke som Kalmar Vatten AB betalat fram till dags datum.

Igår fick jag fakturorna men ändå inte. Varje faktura såg ut som nedan.

Kalmar Vatten AB har sekretessbelagt mer eller mindre allt på fakturorna. Summerar jag de belopp som anges så blir det drygt 8 miljoner kronor totalt. Bakom ”svartmarkeringarna” döljer sig alltså ca 70 miljoner kronor.

Vad de belopp som anges avser för något framgår heller inte på grund av sekretess!

Kalmar Vatten AB är ett helägt kommunalt bolag som ägs av Kalmar kommun och därmed så gäller offentlighetsprincipen.

Vad är det som Kalmar Vatten AB vill dölja genom sekretessen. Jag är minst sagt förvånad över deras agerande.

Öppenhet präglar absolut inte socialdemokratiska Kalmar!

En reaktion på ”Varför lägger Kalmar Vatten AB sekretess på fakturor?

  1. Lennart Stenkvist 1 juli, 2022 / 20:19

    Socialdemokrater och demokrati går inte hand i hand som ett kärlekspar. Redan på 1970-talet förkunnade författaren Vilhelm Moberg helt rätt för Olof Palme (S) i ett TV-program att vi lever i en demokratu. Inte har det blivit bättre sen dess, snarare tvärtom.

    S-väljarna har all anledning till att vakna upp och skaka av sig hjärntvättningen senast valdagen den 11 september och lägga sin kloka röst på, Framtid Kalmar och Thoralf Alfsson.

    Gilla

Kommentarer är stängda.